Lammfärsbolognese med chili och ramslök
Inget exakt recept idag men tipsar om ett gott tips på hur du enkelt tweakar köttfärssåsen. Det här är nämligen så galet gott!
Jag gillar att laga mat med lammfärs. Tycker det är snäppet godare än nötfärs. Har flera bra guldkorn i bloggarkivet. Till exempel det här med att fylla pitabröd med lammfärsbiff, fetaost och granatäpple. Eller att göra en nikkalouktasoppa med lammfärs.
Nu om hur du kan uppgradera köttfärssåsen!
Lammfärsbolognese med chili och ramslök
En receptskiss.
- Ta ditt vanliga köttfärsåsrecept! Jag är rätt konservativ och hackar gul lök och vitlök att fräsa ihop först. På sin höjd att jag hackar ner selleri och lite morot om det finns hemma. I med goda burktomater och ja en liten nypa socker. Lite torkad oregano. Låter det få puttra en bra stund. Med en splash rött vin om det finns hemma.
- Men här byter vi alltså ut nötfärsen. Till samma mängd lammfärs!
- Hacka ner lite röd chili med lökhacket.
- Strax innan såsen har kokat klart klipps färsk ramslök ner i grytan.
- Serveras med riven pecorino.
Fler sätt att variera köttfärsåsen på?
- Gör en bolognese på högrev.
- Eller med belugalinser.
- Här är Helenas recept!
- Prova den här med kycklingfärs och pancetta.
Lämna en kommentar