Riven rödbetssallad med pumpafrön
Vi ugnsbakar oftast rödbetor men det är även himla gott att riva ner rå i en sallad. Den här salladen hade vi till middag en kväll med korv och potatissallad med dill. Så GOD! Dagen efter var salladen än godare. Passade fint till lunchmackor med skivad skinka. Försökte övertyga barnen att den kunde ersätta pizzasallad till deras pizzakväll, fast det gick de inte alls med på, haha!
Riven rödbetssallad med pumpafrön
På ett ungefär.
- 4 krispiga äpplen
- motsvarande mängd färska rödbetor
- 150 gram pumpafrön
- 3-4 matskedar äppelcidervinäger
- 3-4 matskedar neutral olja (jag använder olivolja)
- en knippa färsk krusig persilja
- Skala och riv rödbetor och äpplen. Lägg i en större skål.
- Rör ner 3 matskedar olja och lika mycket av äppelcidervinäger. Rör om.
- Rör ner pumpafrön och klippt persilja.
- Förvara i kylskåp.
Madde
Hej Elin. Ang sin Rödbetssallad med äpple. Kan man frysa in den för att använda senare, tänkte mer för att förbereda inför mackorna i skidbacken. Eller äpplen kommer mörkna då? Hur länge håller denna i kylskåpet? Tack för ett gott recept.
Elin
Jag tänker att den är godast färsk, även om den såklart är god att få “stå till sig” ngn dag kallt.
Beroende på vad som är mer i mackorna så kan ett enkelt alternativ (tänker om man ar i en stuga utan möjlighet till prepp) vara en burk kimchi som tillbehör (mina barn älskar kimchi till allt) eller lite surkål. Det sistnämnda funkar ofta alldeles utmärkt till barn om man inte säger vad det heter, utan mer mumlar “åh det ar som ngn slags kål, typ ungefär som pizza-sallad”.
Hoppas ni får fina dagar i backarna 🙂