Potatissallad med dill
Årets potatissallad hemma hos oss ser ut så här. Utan krusiduller. Vi gör på ett kilo färsk nypotatis varje gång när vi grillar. Och den tar alltid slut. Hemligheten är att hitta “rätt” potatis så klart. Små fasta av årets första skörd.
Potatissallad med dill
En receptskiss.
- Skrubba och koka 1 kilo färsk nypotatis.
- Låt svalna. Dela eventuellt på hälften – men jag gillar rätt stora bitar i min potatissallad.
- Lägg potatisen i en stor skål. Klipp över MYCKET färsk dill. Herregud vad jag älskar dill.
- Skiva en knippa färsk salladlök fint och rör ner. Tunt skivad purjolök går också bra.
- Blanda på ett ungefär 1/3 Hellmans majonäs med 2/3 gräddfil i en skål. Matlagningsyoghurt funkar om det är slut på gräddfil. Potatissalladen ska inte vara överdrivet såsig. Tvärtom. Gör inte mer röra mer än att det precis räcker till att vippa ner i potatissalladen. Salta och peppra.
Lämna en kommentar