Körsbärsglass
En uttråkad tolvåring lagade den här fina glassen häromveckan. Jag ÄLSKAR körsbär i efterrrätter och att fuska med glassfixet med kondenserad mjölk tycker jag är fullt ok. Den här pepparkaksglassen till exempel är riktigt god. Och ej att förglömma – den här goda rabarberglassen.
Den här glassen är ljuvlig såklart. Passar fint att bygga upp en efterrätt med. Till exempel med havrekakor eller maränger och färska bär?
Körsbärsglass
- 250 gram fina urkärnade körsbär
- 2 msk strösocker
- en skvätt vatten
- en burk kondenserad mjölk
- 5dl vispbar grädde
- en nypa vanilj
- Värm körsbären varsamt i en kastrull med 50 ml vatten och 2 matskedar strösocker. Mixa slätt med mixer och sila ner såsen i en finmaskig sil. Låt kallna.
- Vispa grädde. Rör ner en nypa vanilj och därefter lite kondenserad mjölk allt eftersom och forsätt vispa hela tiden.
- Klä en bakform med bakpåtspapper. Varva ”glass” med ”sås” i formen och ställ i frysen.
Lämna en kommentar