Avokadosås till lax
När mina barn önskar “svensk fisk” till middag är det med all sannolikhet lax med kall gräddfilsås de tänker på. Med kokt potatis och sallad och inte så mycket mer. Lite skolmatsnostalgi ändå. Typ så här med dill och kapris. Eller med blandat grönt.
Nu har vi röstat in den här varianten som alternativ. Ok avokado är inte alls “svenskt”, jag vet, men tänker att ni fattar att det är mer upplägget med kall sås till fisk. Är man en smula fåfäng blir det även lite snyggare med grön sås till den rosa laxen. Mer aesthetic som mina barn skulle ha sagt.
Avokadosås till lax
Blanda i en skål:
- 2 dl gräddfil
- 2 msk majonnäs
- 1 perfekt avokado
- en tufs basilika
- en liten knippe gräslök
- ett par nypor flingsalt och ett par drag med svartpepparkvarnen
- en pyttenypa socker
Förvara kallt i kylskåp till servering.
Nenne
Mannen köpte en rök för två år sedan och vi röker gärna och ofta lax. Behöver variation på sås och ska absolut prova detta! Dessutom, jag älskar måttet “en tufs”. Underbart roligt och väldigt användbart, jag är helt med på mängden!
Elin
En tufs är alltid en tufs! Ha en fin midsommar!