Veckans bästa

Nej inte så mycket nytt här. Jobbar och hemskolar 24/7. Tog en redig promenad vid Ashdown Forrest både igår och idag.

Hur många stigar att spana in? Fullständigt oklart.

Veckans middag

MÅNDAG: Veganskt! Risnudlar med skogschampinjoner, strimlade grönsaker och jordnötter. För de som ville  – toppade med strimlat fläskött från kvällen innan. Bra sätt ändå att bli av med rester från söndagsmiddagen.

TISDAG: Fisksoppa med räkor och grön curry / kokosmjölk. Mängder med strimlad grön sommarkål från Riverford.

ONSDAG: Vego! Ottolenghis linsgryta med aubergine toppat med persilja och creme fraiche. Mozzarellagratinerat bröd.

TORSDAG: Pasta med ”nästan-bolognese” (dvs använde salcicciafärs). Quornfärs soom vego.

FREDAG: Pizza! Inte något finlir alls utan våra favoriter från Tescos finest. Dels en med räkor, parmesan och chili. Plus en med shiitakesvamp, mascarpone och skinka. Glutenfri Margarita med extra topping från kylen. Finns som INGEN pizzeria här där vi bor. Kan verkligen sakna det där med att bära hem pizza. Plus lite oliver och annat antipastiplock. Just det, kokade även lila kronärtskockor som vi fått i grönsaksleveransen. Ingen var speciellt imponerad. Efterrätter från delin + Morrisons glutenfria sticky toffe pudding (som var helt över förväntan).

LÖRDAG: en redig köttbit från vår köttdeli på grillen. Bearnaisesås från Waitrose. Plus grillade portabellosvamp med blåmögelost, grön sparris och tomater. Jersey royalspotatis i ugnen.

SÖNDAG: grillade lamb chomps, halloumi, grön sparris, broccolisparris, majskolvar och sötpotatis. Två sorters hummus. Jordgubbar och limoncelloglass till efterrätt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.