Basilikasill
Hoppas att ni har en fin midsommar! Har förstått att det är mycket kompromisser med firandet hemma i Sverige och här är det som ”vanlig dag” där maken jobbar och barnen har fullt upp med veckans inlämningsuppgifter. Men nog är det midsommar i luften, för det ser ut att börja regna när som helst.
Jag pysslar ändå med en liten midsommarmiddag tills ikväll. Köpte två burkar sill på Waitrose att experimentera med. Det är helt ok filéer i dillmarinad. Just den här var av märket Elsinore. Så jag har helt enkelt hällt av allt spad och torkat av filéerna lätt med hushållspapper innan jag blandade ner dem i den här krämiga såsen. Jag har ju fuskat så här förut med sill som ni kanske minns. En fördel är såklart att det inte går åt så mycket sill hemma hos oss. Det är bara jag och maken som äter. MEN så gott det är när man inte har ätit det på länge. Vi är nog som många andra och äter mest vid påsk, midsommar och jul. Hur gör ni?
Basilikasill
En monteringsskiss
- ca 140 gram sillfilé i små bitar
- 1 dl Hellmans Lätt Majonnäs
- 1 dl gräddfil
- 2 fint hackade vitlöksklyftor
- salt och peppar
- en stor tufs finklippt färsk basilika
- en mindre nypa finklippt färsk koriander och persilja
Förvara i kylskåp till servering.
Lämna en kommentar