Pastapanna med aubergine, ricotta och timjan
Inte riktigt en klassisk pasta norma men inget förgås i detta kök så det blev lite extra allt. Barnen gillade allt – utom det faktum att jag strösslade över aubergine. Men det är ju som det brukar vara.
Pastapanna med aubergine, ricotta och timjan
På ett ungefär.
- Förbered 4-5 portioner valfri (glutenfri) pasta. Snäckskal som dessa passar ypperligt bra till.
- Förbered en tomatsås med 2 burkar av valfria tomater. Jag hade plommontomater på burk + massor med färsk basilika. Hackade en röd lök och röd paprika till tomatsåsen. Plus ett par stänk chili flakes.
- Tärna en normalstor aubergine i små jämnstora tärningar. Stek mjuk med hackad vitlök i lite olivolja. Salta och peppra. Klipp över färsk timjan och ställ åt sidan.
- Montera direkt i stekpannan för att spara disk. Blanda först varm nykokt pasta med tomatsås. Skopa ner en burk ricotta lite överallt i den varma tomatsåsen. Det är typ det bästa när det smälter in här och där.
- Strössla över auberginetärningarna. Riv över pecorino. Klipp över lite mer färsk timjan.
Lämna en kommentar