Hej då 2020!
Tänker att det här året går ganska snabbt att summera. Med typ tack och hej!
Dyker ner lite snabbt i bloggarkivet och blir påmind om att vi faktiskt gjorde hel del mysiga saker på hemmaplan. Plus att det blev en hel del mat lagat.
JANUARI
Lite jag visste när jag var över ett par dagar till Sverige i början på året. För sedan blev det inget mer besök. Åt fint på Operakällaren. Flyttade till ett större hus 20 minuter bort från det förra. De två äldsta började åka buss till skolan och minstingen bytte till en mindre skola här där vi bor. Antalet gånger som jag har vart tacksam över denna flytt under pandemin kan jag inte räkna till eftersom barnen fick egna rum. Välbehövligt när vi var hemma 24/7. Å ena sidan hamnade vi i ett mycket mindre samhälle. Å andra sidan drog vi vinstlotten och blev granne med köttdeli, bageri och den fina puben.
Recept:
FEBRUARI:
Här hann vi med två snabba besök i Frankrike. Vi bilade över en helg till Paris för att se rugbylandskampen England-Frankrike. På sportlovet bilade vi till Normandie. Fina dagar. Bortsett från den där kvällen när minstingen fick glasbitar i sin pasta och vi tillbringade en sen natt på akuten. Allt gick bra men hon hälsar att hon inte har några planer på att åka till Frankrike igen. Någonsin. Hu vilken läskig erfarenhet. Nog trodde vi att det skulle bli fler roadtrips till Frankrike det här året. Nej det blev det inte.
Recept:
MARS:
Det var den här veckan då vardagen förändrades radikalt på grund av covid-19. Den 17 mars stängde skolan ner. Och typ allt annat. Sedan blev det veckor där vi bokstavligen var på jakt för att kunna hitta mat att köpa. Hade lite flax och fick ägg varje vecka från makens kollega och hade tur med att vi fanns med på mjölkbudets kundlista. Man blev glad åt små saker som dessa när matbutikernas hyllor tömdes.
Recept:
APRIL:
Hemskolningen fortsatte och vi började ana att det skulle ta tid innan barnen skulle komma tillbaka till skolan. Skrev önskelistor på saker att göra efter pandemin. Fick nya rutiner. Ställde in påsklovsresan till Sverige. Minns att vi hoppades lite att det skulle gå att boka om tflygbiljetterna till lovet sista veckan i maj. Njae det gick ju inte.
Recept:
- Lammfärsbolognese med chili och ramslök
- Butternutchili
- Varm ostdipp med majs och jalapenos
- Smörstekt gnocchi med mozzarella och tomater
MAJ
Det kom lite lättare restriktioner till slut även om hemskolandet fortsatte. Hoppade i havet. Vi grillade massor. Tills grannarna tröttnade. Ehum.
Recept:
- Grillad portabellosvamp med tryffelolja och västerbottensost
- Körsbärsglass
- Potatissallad med dill
- Saffransrisotto med fänkål och sparris.
JUNI
Midsommar passerade. Fortsatte med hemskolning. Lite segt på upploppet, här slutar vårterminen först mitten av juli.
Recept:
- Potatissallad med timjan och västerbottensost
- Kryddiga lammfärsspett
- Jackfruit Fajitas
- Basilikasill
- Aubergineröra med chipotle och jordnötter
JULI
Lite lättare regler kom och äntligen fick barnen besöka kompisar för första gången sedan mars. Plus att vår pub äntligen öppnade igen. Vilken galen vår det var. Sista dagen på terminen fick minstingen hälsa på i skolan och säga hej och planera för höstterminen. Sommarlovet började med att jag och barnen åkte ett par dagar till Brighton. Det var som vårt mentala mål den här våren. Familjen tog även en liten roadtrip mot Cornwall och på vägen dit åt vi en härlig söndagslunch i Devon. Det var verkligen som att komma ut på grönbete.
Recept:
AUGUSTI
Här hade vi lediga dagar i Bude. Så fint! Åt kanske årets bästa middag på Temple. Bilade till Yorkshire för att träffa svärfar och barnens kusiner.
Recept:
SEPTEMBER
Skolan började och barnen återvände efter sex månader hemmavid. Åh vad det var välkommet att de kunde träffa vänner igen. Vi väntade tålmodigt på att sportaktiviteter kunde börja igen. Men under hösten var det bara mellanbarnets simning som kom igång, om än tillfälligt. Färre träningspass eftersom grupperna behövde bli mindre. Och med en himla massa regler, som tex att de inte fick använda omklädningsrummen. Så det nya normala blev att åka hem i blöt baddräkt.
Recept:
OKTOBER
Lite lättare restriktioner i början på hösten och vi var iväg en natt till Canterbury. Vi bilade till Cornwall på höstlovet med några olika stopp på vägen. Som i Bournebouth. Stannade en natt i charmiga Chagford. Knep en middagsbokning på Temple. Väbehövligt miljöombyte med Bude – även om det var blåsigt och kallt.
Recept:
NOVEMBER
Började månaden med ny lockdown på fyra veckor. Hann knappt bli jobbigt denna gång när det “bara” var en månad.
Recept:
- Risotto med taleggio och timjan
- Mont d´Or
- Koreans street toast
- Coronation chicken
- Ugnsbakade risottobollar
DECEMBER
Med alla regler och restriktioner blev det ingen jul i North Yorkshire. Så vi blev hemma själva. Hade hoppats på att få träffa barnens minsta kusin som föddes i början september men det får kanske bli framåt påsk, beroende på hur allt blir med pandemins framfart. Avslutar året med ny nationell lockdown. Fast nu är vi så vana att vara hemma på heltid att vi knappt tänker på det.
Recept:
Lämna en kommentar