Chokladmousse med kastanjepuré
Tackar Nigella för det här receptet. Googlade på kastanjepuré eftersom det fanns glömt i skafferiet. Minns inte ens varför jag köpt den? Passar fint i efterrätter som den här. Serveras i SMÅ portioner. Tänker att storlek som en glöggmugg är bättre än våra portionsskålar. Ingen rom hemma? Tänker att en nötig likör borde gå bra att använda istället.
Chokladmousse med kastanjepuré
6 portioner.
- 175 gram mörk choklad av finare kvalité
- 125 ml vispgrädde
- 125 ml mjölk
- 1 stort ägg
- 250 gram sötad kastanjepuré
- minsta nypan flingsalt
- 2 matskedar rom
- Hacka all choklad grovt.
- Värm mjölk och grädde varsamt i en kastrull. Det ska inte koka.
- Rör ner all choklad och låt smälta. Dra av från spisplattan.
- Använd stavmixer och mixa smeten fluffig i en minut. Rör ner ägget och mixa fluffigt på nytt. Rör ner kastanjepuré, salt och rom. Mixa slätt och fluffigt en sista gång.
- Häll upp i portionsformar. Förvaras minst två timmar i kylskåpet innan servering.
Lämna en kommentar