Meatball subs!
Vet inte riktigt vad jag skulle kolla dessa välfyllda baguetter på svenska? Gratinerade köttbullsbaguetter? Härlig slapp helgmat ändå när orket inte riktigt finns för sofistikerat finlir i köket. Har förresten ett liknande recept i bloggarkivet om man vill laga varma mackor med baguetter. Det här är bästa sortens komfortmat.
Meatball subs
En receptskiss.
- Förbered köttbullar. Gör dem gärna lite större. Vi gjorde en omgång med lammfärs, ströbröd och ägg. Ungefär som Helenas köttbullar. Hålls varma på spisen tills baguetten ska monteras inför servering.
- Förbered en bra tomatsås. Inte för rinnig. Utan lite tjockare konstistens. Den här smaksattes med oregano och basilika. Håll även denna varm på spisen tills montering.
- Skiva och stek gul lök mjuk med lite smör.
- Dags att montera: skiva upp baguetter på ena långsidan. Fyll med tomatsås, köttbullar och stekt lök.
- Toppa med riven ost. Riven cheddar eller mozzarella är att föredra. Plus lite riven parmesan.
- Gratineras på ca 200 grader i ugnen tills ost smält och fått fin färg. Serveras direkt.
Lämna en kommentar