Pasta med kronärtskocka, mascarpone och bönor
Det här är ett ypperligt bra vardagsrecept som går på drygt 2o minuter att göra. Min typ av måndagsmat helt klart och ett enkelt sätt att rösta in mer vego middagsplaneringen. MYCKET citron är svaret på hur du får till pastan bra. Godast samma dag om du gillar krämighet av mascarpone, men går även att servera kall om du planerar picknick eller bufféupplägg till många. Tänker att rökt lax passar fint till? Recept lånat rakt upp och ner från Tasteline.
Pasta med kronärtskocka, mascarpone och bönor
4 portioner.
- Förbered 4 portioner valfri pasta.
- Under tiden: skölj en burk stora vita bönor och en liten påse färsk bladspenat. Om det är stora spenatblad, hacka gärna lite grovt. Hacka även ett par nävar persilja. Låt en burk med marinerade kronärtskockor rinna av på lite hushållspapper (obs! spar oljan i burken till senare) och skiva i mindre bitar.
- När pastan är klar – häll av vattnet och lägg pastan i en serveringsskål. Rör ner 200 gram mascarpone. Riv över rasp från en stor ekologisk citron. Kläm över saft från halva citronen. Spar resten till servering. Salta och peppra.
- Häll ner bönor och skivad kronärtskocka. Ringla ner lite olja från kronärtskockeburken för extra krämighet. Rör ner all spenat och persilja – och servera direkt medan allt är varmt.
- Om du vill – toppa med mer citron och finriven parmesan.
Lämna en kommentar