Halloumiburgare med avokado och lime-och-koriander-coleslaw
Häromveckan hann vi med ett lyckat projekt med att försöka komma på den godaste halloumiburgaren. Jomen nu vill jag nog helst ha den så här. Den fick fem tummar upp här hemma. Häng med på en monteringsskiss!
Halloumiburgare med avokado och lime-och-koriander-coleslaw
- Bra burgarebröd. Eftersom det här en ganska hög montering krävs ett bröd som inte smular. I det här sammanhanget är jag nog lite för ett briochebakat bröd.
- Srirachamajonnäs.
- Ett litet lager med coleslaw. Placeras ganska långt ner i monteringen. Se längre ner på en ypperligt bra variant med lime och koriander som passar bra här.
- Nystekt halloumi. Antingen “vanlig” eller om du springer på den med chili.
- Ett krispigt salladsblad för att det håller ihop bra.
- en skiva bifftomat
- Picklad röd lök.
- Ganska mycket avokado.
- jalapenos
Det var ett lätt lyckorus att hugga in på denna tallrik. GLÖMMER dock först all skivad avokado som står på bänken. Gah! Så den kom med i burgaren efter att fotot togs. Avokado måste vara med!
Coleslaw med lime och koriander
- Strimla rödkål fint och lägg i en skål.
- Klipp ner MASSOR med färsk koriander. Ja i den här familjen är alla Team Koriander.
- Kläm över limejuice.
- Rör ner 1/3 lätt majonnäs med 2/3 gräddfil.
- Salta och peppra. (Blir det för syrligt, smyg ner en liten nypa socker)
Eva
Ser riktigt gott ut, men……..frittarna ser väldigt brittiskt mjuka och bleka ut 😀.
Elin
Hehe, kan vara ett resultat av juniorkockar och att vi inte har någon fritös 🙃