Timehop: ugnsbakad fetaost med citron och basilika
När tiktokpastan drog arton varv runt internet i vintras var jag inte direkt imponerad. Har fortfarande en konspirationsteori om att det egentligen handlade om att hajpa upp vintertrötta tomater genom att ugnsbaka dem. Men när det här fotot dök upp i timehop-appen i morse fick jag ett otroligt längt att laga det här på nytt. För att baka fetaost i ugn eller på grill gillar jag. ÄLSKAR den här varianten med citronskivor och färsk basilika som får vara med i paketet. Vi har inte kommit igång att grilla den här våren, trots att vi har en sprillans ny grill, men tänker att det blir ganska snart?
Ugnsbakad fetaost med citron och basilika
- Vik ett bakplåtspapper i till format motsvarande osten och lägg ovanpå en bit aluminiumfolie.
- Ringla över lite olivolja.
- Skiva en ekologisk citron i tunna skivor och lägg på.
- Sedan på med två paket fetaost bredvid varandra.
- Dra några drag med svartpeppar. Sältan från osten gör att salt inte behövs.
- Klipp över färska basilikablad.
- Packa ihop paketet. Ugnsbaka i ca 20 minuter på 200 grader. Servera direkt!
Lämna en kommentar