Tomatröra med aubergine
Den här röran hängde med på två olika middagar. Dels till wraps med harissamarinerad lax och dagen efter till morotsbiffar med halloumi. Mina barn är väl inte jättepepp på aubergine – men den här röran tog minstingen frivilligt om av. Och försökte övertyga systrarna att den var värd att prova, haha.
Tomatröra med aubergine
En lagom omgång.
- En normalstor aubergine (400 gram)
- en skvätt neutral olja att steka med
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 0,5 röd chili
- 2 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater
- salt och svartpeppar
- Tärna aubergine i 2 cm kuber. Hacka upp all lök och chili.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Stek lök, chili och aubergine på medelvärme tills allt har fin färg.
- Häll i tomatpuré och krossade tomater. Låt småputtra 15-20 min.
- Smaka av med salt och peppar.
- Serveras varm.
Lämna en kommentar