Köttbullar med fänkålsfrön och parmesan
Snabb middag? Köttbullar går fort om man inte ska rulla mer än att det räcker till middagen. Och himla lätt att variera. Provade att krydda köttbullarna med mortlade fänkålsfrön och att ha fräst fänkål i tomatsåsen denna gång. Ja – den matchningen blev bra.
Köttbullar med fänkål och parmesan
- 5 msk (glutenfritt) ströbröd
- 1,5 dl mjölk
- 500 gram blandfärs
- 1 tsk mortlade fänkålsfrön (ev lite mer)
- 4 msk fint riven parmesan
- 1-2 fint hackade vitlöksklyftor
- rivet skal från en halv ekologisk citron
- salt och svartpeppar
- lite smör eller neutral olja att steka med
- Rör ner ströbröd med mjölk i en skål.
- Blanda ner mortlade fänkålsfrån, parmesan, vitlök och citronskal. Rör ner färs. Salta och peppra.
- Rulla till köttbullar.
Lämna en kommentar