Påskens mazarinkaka
Äsch vi tjuvstartade lite med påskfixet i helgen. Minstingen bakade en glutenfri mazarinkaka. Toppade med citronglasyr och påskgodis. Riktigt GOD. Mazarinkaka går alldeles utmärkt att göra glutenfri. Vi hade Sempers glutenfria finmix i mördegen. Den blev förresten ännu godare dagen efter.
Påskens mazarinkaka
En normalstor pajform.
MÖRDEG:
- 5 dl (glutenfritt) vetemjöl
- 200 gram tärnat rumsvarmt smör
- 1,5 dl strösocker
FYLLNING:
- 200 gram riven mandelmassa
- 100 gram tärnat rumsvarmt smör
- 2 ägg
- rivet skal från en ekologisk citron
GLASYR:
- 3 dl florsocker
- en nypa vaniljpulver
- citronsaft
- Förbered mördegen: Blanda alla ingredienser till en deg. Enklast är att nypa ihop förhand bara smöret är rumsvarmt.
- Tryck ut mördegen i en normalstor pajform med löstagbar kant. Använd bakplåtspapper i botten för lättare hantering efter gräddning. Mördegen ska vara några centimeter upp efter på kanterna. Låt stå kallt i kylakåpet tills montering.
- Förbered fyllningen: Riv mandelmassan grovt. Blanda med det tärnade smöret i en skål. Använd en elvisp för en slät smet. Häll ner ägg. Riv ner raspet från en citron. Rör om till en slät smet.
- Bred ut fyllningen jämnt ovanpå mördegen.
- Grädda kakan längre ner i ugnen på 175 grader. Det tar drygt 45 minuter innan kakan är bakad och harfått fin färg. Låt svalna.
- Förbered glasyr: Blanda florsocker och vaniljpulver i en skål. Rör ner citronsaft tills det blir en slät och bredbar glasyr.
- Bred glasyren ovanpå kakan.
- Pynta med valfritt påskgodis.
Lämna en kommentar