Key lime pie
En av barnen lagade denna till påskafton och jag önskar att jag hade få en bättre snap på hur SNYGG den blev. Hon pudrade över med florsocker, spritsade små hjärtan av vispgrädde över och raspade över lite limeskal. Hon har helt klart mer tålamod för detaljer än mig.
Key lime pie
En normalstor pajform.
PAJBOTTEN:
- 150 gram smör
- 200 gram (glutenfria) digestivekex
FYLLNING:
- 5 äggulor
- en burk söt kondenserad mjölk (400 gram)
- ett par msk finrivet limeskal
- juice från ca 4-5 st lime, beroende på storlek
- Förbered pajbotten: Smält smöret. Krossa kexen fint. Jag använder stavmixer. Blanda smulor och smör i en skål. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar kant.
- Förbered fyllningen: Häll ner äggulorna i en bunke. Rör ner kondenserad mjölk, 2 msk rivet limeskal och pressa i limejuicen.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter på 175 grader.
- Sänk temperaturen till 150°C.
- Häll smeten i formen. Ställ in i ugnen igen och grädda i ca 10 minuter tills pajen är klar.
- Låt stå i kylen minst 3 timmar innan servering.
- Servera med vispad grädde.
Lämna en kommentar