Sallad Nicoise med färsk tonfisk
Vi brukar göra tonfisksallad ibland med vanlig tonfisk på burk. Typiskt snabbfixad middag med skafferigrejer. Häromveckan blev att vi gjorde med färsk tonfisk. DET är en god uppgradering. Vet inte riktigt år vi köpte färsk tonfisk senast. Det var något vi gjorde innan barnen föddes?
Två fina filéer hade dock räckt. Har helt glömt hur matigt det ändå blir med det här salladsupplägget. Och helt klart praktiskt med goda vardagsrätter där man kan laga från höften utan peta med några exakta mått.
Sallad Nicoise med färsk tonfisk
En monteringsskiss.
- delad kokt nypotatis (om du vill – koka med lite färsk dill)
- fina oliver
- haricot verts
- ägghalvor (med lätt krämig gula)
- krispiga små salladsblad
- delade cocktailtomater
- precis innan servering: skiva upp halstrad färsk tonfisk
Ansjovisdressing
Mixa 2 ansjovisfiléer med 2 msk citronsaft, 2 tsk honung, 0,5 dl rapsolja. Salt behövs inte – men gärna lite svartpeppar.
Dammade av ett vitt vin till från Vinlådans vårlåda. Passade perfekt! Hitills har alla viner vart goda i vårens utskick. Så hänger nog med på deras nästa låda också.
Lämna en kommentar