Gustave Lorentz Gewurtztraminer
Jag gjorde det obekväma och frågade på Systembolaget om vilket vitt vin som passar till en chilihet röd thaicurry. VÄL medveten om att Singha kanske vore mer lämpligt. Äsch jag typ nästan aldrig sugen på öl. Ja ni vet att jag är rätt nöjd med den här.
Fick det här tipset. Plus påminnelsen att servera det riktigt iskallt. Först tänkte jag – oups nej – det här går inte alls när jag satt mig ner och smakade på vinet. Men redan andra minuten insåg jag att det här blev hur bra som helst till en stark curry. Maken som vanligtvis tycker att vitt vin är fullständigt överskattat gav tummen upp till denna mat-och-vin-kombo. Vinet har något högre alkoholprocent och en nypa parfym i smaken. Lägger denna flaska på minnet till nästa kväll vi har en starkare thaicurrry. Dessutom bara 122:-.
Lämna en kommentar