Veckan som gick

Hej då sommarlovet! Två barn checkade in på skolan i torsdags. Äldsta barnet börjar år två på gymnasiet imorgon. Kvar hemma sitter jag och jobbar med den brutna foten och undrar om den någonsin blir bättre.

Fick skjuts till Kanaans Trädgårdscafé för utelunch. Veckans bästa happening!
Veckan vin! En god flaska från Vinlådan igen. Denna gång Bob Singlar. Är det rött eller rosé? Ett riktigt härligt sommarvin oavsett.
Veckans gulligaste! 11-åringen preppade födelsedagspicknick i parken till sin kompis. Med våfflor, nybakade kakor, kaffe, iskaffe – och partyhattar.

 

Måndag: Åh det här blev så himla gott.  Glömde fota så det dyker inte upp i något inlägg.  Maken gjorde en stor potatissallad med rädisor, strimlad fänkål och sojabönor. Dressade lätt med gräddfil. Kryddade. Rörde ner bitar av rökt makrill. Plus grönsallad till. Amen.

Tisdag: Städade kylskåpet och alla hittade en portion rester. Så skönt att se att allt äts upp. Någon gjorde gröt på grund av nyskruvat i tandställningen.

Onsdag: kyckling och squash på grillen. Potatissallad. Coleslaw med fänkål. Grönsallad. Nandos-såserna åkte fram. Vegetarianen åt nog mest popcorn på sommarbion i Rålis.

Torsdag: Grillade hamburgare. Typ den supervanliga varianten med salladsblad, röd lök, tomat, cheddar och dressing. Rotfruktsfries i aifryern. Vegetarianen åt på jobbet.

Fredag: Grillade lamm. Glutenfri kikärtsbulgur med grillade grönsaker. Labneh. Baba Ganoush. Ajvar. Hummus. Sallad. Någon variant av pita med sesamfrön från Matvärlden.

Lördag: Gårdagens såser i pitabröd tillsammans med burgare från Matvärldens deli – goda. Barnen bakade brownies med svarta bönor.

Söndag: Grekisk sallad, Tzatziki. Typ souvlaki-spett på grillen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.