Veckan som gick
Inväntar fortfarande lite mer carpe diem denna höst. Men det är väl bara att traska på.



Måndag: Vego! Morot-och-tomat-soppa. God! Gratinerad ost-toast.
Tisdag: Jag åt en laxmacka på kvällsmöte på jobbet. Familjen åt en plåt med fläskkarré, potatis, blomkål och paprika.
Onsdag: Vad vi åt här? Något som var makens eminenta projekt med att återskapa en av rätterna på Kosters trädgårdar. Typ någon slags rotfruktspakora i airfryern med jordnötsås. Plus någon slags sötpotatis-boll? Fried rice. Vi äter det gärna igen.
Torsdag: Minsta röstade in färsk ravioli eftersom de glutenfria systrarna var iväg på träning (och servades med rester innan). Salccia-bolognese och finriven parmesan till.
Fredag: Boveteplättar med salmalax, smetana, tärnad rödbeta, riven pepparröt,och hackad röd lök. Typ detta.
Lördag: Kimchi-burgare. Favorit som återkommer – typ bulgogikryddning i fläskfärs som burgare + stekt ägg och kimchi. Ska skriva ner recept någon gång, men görs mest från höften beroende på vad som finns i skafferiet.
Söndag: Galet god söndagsmiddag signerad maken: ”braised beef in gravy” + rödvinsbräserad rödkål + palsternacka/morötter/potatis i ugnen. Icke-kött-ätaren åt på jobbet.
Lämna en kommentar