Krossad potatis
Sist på bollen igen. Har inte lagat smashad potatis förrän nu. Krossad kanske man säger om smashed potatoes? Eller kraschad? Ständigt denna svengelska med maträtter. Gott tillbehör oavsett att fixa snabbt.
Krossad potatis
En receptskiss.
- Välj en krämigare potatissort som “håller ihop” lite bättre när den ska tryckas till på plåten. Marilyn tex är dels god – vi köper den ofta – och passar bra att krossa, utan för den delen falla sönder. Välj gärna jämnstora. Förkoka potatisen.
- Sätt ugnen på minst 200 grader.
- Lägg ut potatisen på en stor ugnsplåt. Tryck till dem platt med tex en potatisstöt.
- Pressa vitlök och rör ihop med lite olivolja. Ringla över varje potatis. Toppa med lite torkad timjan eller rosmarin.
- In i ugnen tills de blir varma. Därefter på med grillfunktionen tills de blir genomgräddade, är lite krispiga och har fått fin färg.
- Klipp över blandade gröna örter och serveras direkt.
Lämna en kommentar