Någon slags bibimbap
Minstingen lagade detta på sportlovet. GOD middag. Inte så krångligt för barn att fixa. Gurksalladen kan göras i förväg. Riskokare användas. Marineringen sker i god tid. Så steks äggen på upploppet. Plus att det är goda rester. Mina barn är snabba att göra fried rice om det finns överblivet kokt ris hemma.
Någon slags bimbimbap
Ett receptskiss till 4 personer
- 600 gram benfri fläskkarre som marinerats med: 3 vitlöksklyftor, 4 msk (glutenfri) soja, 2 msk strösocker, 1 msk sesamolja + lite svartpeppar. Stekt och uppskivat.
- 4 portioner ris
- koreansk gurksallad
- pak choy fräst med vitlök och färsk ingefära
- 4 solstekta ägg
- kimchimarinerad rättika från Asian Market
- husets alla chilisåser
- såsen nedan
Sås till bibimbap
Vi hade slut på gouchang. Googlade på bimbimbap-tillbehör och hittade detta förslag som alternativ på My Korean Kitchen. Kan väl sammanfattas som GOD.
Blanda:
- 8 matskedar glutenfri soja
- 4 teskedar brunt socker
- 4 teskedar rostade sesamfrön
- 2 teskedar sesamolja
- 1 hackad vitlöksklyfta
Lämna en kommentar