Jordgubbscobbler
Den här är från den där veckan vi fyndade sex kilo jordgubbar för liten peng. Måste erkänna att jag kanske ätit tillräckligt med jordgubbar för i år. Recept lånat rakt upp och ner från Fredriks Fika. Godast samma dag. Kom på efteråt att bären kanske ska vara i botten på en cobbler och inte ovanpå? Här är ett liknande recept med havregryn och grädde i pajdegen.
Jordgubbscobbler
En mitti-mellan-form ca 20×25 cm.
PAJDEG:
- 4 dl (glutenfritt) vetemjöl
- 1 dl socker
- 2 tsk bakpulver
- en nypa vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 100 gram rumstempererat smör
- 1 dl mjölk
- 1 ägg
TOPPA MED
- 300 gram jordgubbar (en låda ungefär)
- 0,5 dl socker (beror på hur söta jordgubbarna är)
- Förbered jordgubbarna: skölj, snoppa och skivas.
- Blanda alla torra ingredienser i en större skål. Tillsätt smör i bitar. Arbeta med händer för att fördela smöret till en smulig deg.
- Tillsätt mjölk och ägg. Arbeta ihop till en lös deg.
- Tryck ut degen i en form ca 20×25 cm.
- Fördela jordgubbarna över hela degen. Strö över socker.
- Baka mitt i ugnen 25-30 minuter på 200 grader tills pajen har fått fin färg.
- Servera ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.
Lämna en kommentar