Smash burgers
Fick för mig att jag redan har skrivit om smash burgers. Smashad burgare? Yngsta lagade till mig och maken häromveckan. En bra sådan. Så skönt när de kan laga hela middagar på egen hand.
Smash burgers
En monteringsskiss.
- En fördel med smash burgers är att det är lätt att anpassa storlek beroende på hur hungrig man är. Ett tips när barnen lagar är att de kan träna på att väga upp tex 100 gram på hushållsvågen för att få ett hum om portioner. Rulla högrevsfärs till en rund boll och ställ åt sidan tills stekning.
- Förbered tillbehör: salladsblad, skivad röd lök, tomat och skivad saltgurka.
- Preppa dressing: big-mac-varianten eller max-varianten.
- Ha valfria hamburgarebröd redo att värma vid servering.
- Plus valfri pommes på gång i airfryern. Vi använder den varje vecka och smidig för barnen att använda.
- Att smasha burgare gå fort. Ha en het stekpanna redo. Lägg den runda färsbollen i pannan och tryck till ordentligt med en stekspade eller stekjärn. En god smashburgare ska ha lite krispig yta på båda sidorna och fortfarande vara saftig inuti. Endast salt och svartpeppar behövs. Toppa med cheddar eller annan lagrad ost sista stekvarvet.
- Montera och servera.
Lämna en kommentar