Glutenfritt tips: pajskal med quinoa
Jag lagar ganska sällan paj. Vilket är lite synd eftersom det är lätt att använda upp trötta rester i fyllningen. Jag lagade den här häromdagen. Med viss modifiering. Pajskalet är dock det samma och perfekt när det finns kokt quinoa i kylskåpet. Hade riven kålrot istället för rivna rödbetor. Kanske några andra trötta grönsaker revs ner i grönsaksfräset. Lade till skivad lax (den sista från julen). Minskade lite på getosten. Den blev så himla god. Skönt när alla trötta rester återuppstår i en ännu godare rätt. Och fint som lunch sista dagarna av jullovet, plus att ett par portionsbitar åkte in i frysen.
Glutenfritt pajskal med quinoa
- 4 dl kall kokt quinoa
- 2 dl mandelmjöl
- 1 dl potatismjöl
- 50 gram smör
- 1 stort ägg
- Sätt ugnen på 200°.
- Förbered pajskalet: blanda quinoa, mandelmjöl, potatismjöl, smör och ägg till en pajdeg.
- Tryck ut degen i en normalstor pajform med löstagbar kant. Förgrädda i 15 minuter
- Fortsätt att laga pajen med valfri fyllning (tips finns här) och grädda på nytt i ca 40 minuter.
Lämna en kommentar