Thai-tacos: larb med tillbehör

Det här lagar yngsta barnet ibland när hon fixar middag. Larb är som en uppstekt färs med thaikryddor, som serveras direkt på krisiga salladsblad tillsammans med jasminris. Vi toppar med färsk koriander och mynta, skivad salladslök, jordnötter och sriracha. Recepet är på 600 gram men vi räknar om och gör på ett kilo. På grund av bästa sortens rester.

Larb.

    • 600 gram kycklingfärs
    • 4 matskedar okokt jasminris
    • 2-3 vitlöksklyftor
    • 4 msk (glutenfri) fisksås
    • 2 tsk socker, gärna brunt
    • 1 röd chili
    • 2 lime (rasp och juice)
    • 2-3 schalottenlökar, beroende på storlek
    • 4 salladslökar
    • en rejäl tufs  färsk koriander
    • blad från en kruka  färsk mynta

Till servering:

  • kokt jasminris
  • krispiga blad från isbergsallad, handflatestora
  • färsk koriander
  • skivad salladslök
  • osaltade jordnötter
  • sriracha
  1. Rosta 4 matskedar okokt jasminris i en torr stekpanna på medelvärme till riset får färg. Mortlas till ett grovt pulver.
  2. Hacka vitlök. Stek kycklingfärs och vitlök varsamt i en stekpanna.
  3. Ta stekpannan från plattan och rör ner fisksås, socker, fint hackad chili, limesaft och limeskal.
  4. Skiva schalottenlök fint och rör ner med det rostade riset.
  5. Rör ner efter egen preferens – skivad salladslök, fint klippt koriander och mynta.
  6. Servera kycklingen med ris på handflatestora blad från isbergssallad. Toppa med jordnötter, koriander, mynta och limeklyftor.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.