Svarta vinbärsremmar

Glömmer lätt bort våra vinbär i trädgården. Dock gjorde yngsta barnet fina godisremmar av årets skörd. Genidrag.

Svarta vinbärsremmar

En plåt.

  • 250 gram svarta vinbär
  • 50 gram honung
  • strösocker att strössla över
  1. Blanda vinbär och honung i en kastrull. Koka upp och låt koka 5 minuter.
  2. Mixa bären slätt med stavmixer. Sila bären med en finmaskig sil.
  3. Bred ut den släta röran till en  jämntjock rektangel  på bakpappersklädd plåt. Så tunt du kan utan att det blir hål i rektangeln.
  4. Sätt ugnen på ca 100 grader. Ha plåten i mitten och låt all torka under 2–3 timmar. När  bären är stela nog att skäras i remsor är det klart.
  5. Strö över lite strösocker innan remsorna skärs upp.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.