Glutenfria tips #7

Lite blandade fynd som vi har sprungit på under sommaren. Allt glutenfritt.

Marlenka är en tjeckisk kaka som är glutenfri. God blandning av honung och valnötter. Hittat på Hemköp.

Ett litet antiklimax. Fick lite hybris av att hitta tre nya olika (!) fika-alternativ i samma butik. Gick andäktigt hem med äppelpajen (kanske mer en sockerkaka?)  eftersom vi hade fikagäster, bara för att upptäcka bäst-före-datumet var 7 (!) dagar innan. Den var svettig och äcklig. Suck. Men ska fortsätta hålla utkik efter Lbakery. Huh.

Coop vid Fridhemsplan har glutenfri rulltårta! Lite snustorr och med lite E-nummer-smak. Ni vet när jordgubb och vanilj mest smakar konstlat. MEN. Tänker att den här kan få en andra chans i en triffle? Eller uppskivad, toppad med vispgrädde och bär. Mer som en nödraket tänker jag när man vill pausa från glutenfria pepparkakor och maränger.

Kanske bästa tipset även om man får leta lite: Har hittat glutenfri prinsesstårta på bit på Coop i Vällingby. Fanns i frysen. Det står både Friends of Adam och BakeMyDay på förpackningen så vet inte riktigt vem som levererar? Och schysst pris på 29:-. Bra där!

Sista tipset! Malvas glutenfria bageri har flyttat större lokaler. De är alltid värt en omväg. Den här gången köpte vi ett bröd av varje, så fint att ha hemma i frysen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.