Veckan som gick
Årets längsta månad lagd till handlingarna.
Måndag: Soppa i vanlig ordning. Någon hade preppat ett två-dagars-projekt med hemkokt ärtsoppa med långkokt kött. Det var inte jag.
Tisdag: Vego. Inte riktigt okonomiyaki, men på ett ungefär. Plus en vegovariant av kung pau. Och solstekt ägg. Många bra kort denna vecka, men den här middagen fick fem tummar upp.
Onsdag: Polentapizza. Ratatoille från söndagen blev till tomatsås. Mozzarella. Toppad med tärnad porchetta från söndagen, parmesanflarn och rucola. Bästa matlådan denna vecka.
Torsdag: En långkokt chili från frysen. Variant med nötfärs, svarta bönor och chili. Sötpotatisklyftor i ugnen. Gräddfil, riven ost och jalapenos.
Fredag: Middag ute. För min del sallad med lax och räkor. Delade en bit pekannötspaj med maken. Två tonåringar hemma preppade quesadillas.
Lördag: Nybakta majstortillas. Kyckling. Guacamole. Pico de Gallo.
Söndag: Sunday roast i vanlig ordning. Typ en fläskstek. Rostade morötter, palsternackor och brysselkål. Skysås. Rotsellerimos (bäst!). Äppelmos. Goda förutsättningar för bubble and squeak kommande vecka. Plus en brillat-savarin efter maten.
Lämna en kommentar