Shakshouka med belugalinser och salladsost
Glömmer bort hur enkelt och snabbt det är med shakshouka. Testade att värma i mikron dagen efter med ett kläckt ägg i mitten, och ja det går att få till ägget bra. Därmed ny potentiell matlådelunch. Och högsta tänkbara studentmat hörde jag 19-åringen säga. Fattar. Och närmar vi oss snart en ny kategori för studentmat i bloggen, 22 år senare?
Shakshouka med belugalinser och salladsost
En högst ospecad skiss.
- Hacka lite lök och en stor paprika. Glöm inte vitlök. Plus lite färsk chili.
- Fräs mjuk med lite neutral olja i en större kastrull.
- Häll på ett par burkar krossade tomater. Finns färska tomater, hacka ner dem.
- Krydda med harissa, paprikapulver och spiskummin efter egen preferens. Salt och peppar.
- Om det finns, gärna i lite citronrasp och lite citronjuice.
Montering :
- Lägg tomatröran i en ugnssäker form. Vi har plåttallrikar från Falcon i portionsstorlek.
- Strössla över kokta belugalinser.
- Skapa en hål i mitten och kläck ner 1-2 ägg per portion.
- Strössla över lite salladsost.
- Tillagas i ugnen i 200 grader tills ägget är lagom kokt. Tar ca 10 minuter beroende på ugn.
- Klipp över lite persilja.
- Serveras direkt med bröd. Tex orientaliskt bröd i bitar.
