Gnocchis med aubergine, chili och burrata
Lätt hänt att jag lagar gnocchis när jag gräsänkar. Det här blev årets första middag i växthuset.

Gnocchis med aubergine, chili och burrata
3-4 portioner beroende på hur hungriga. Vi var hungriga, haha!
- 4 portioner glutenfria gnocchis (vi har 2 fp av mini-varianten från Da Carla – goda)
- en normalstor aubergine
- ett par vitlöksklyftor
- en liten röd chili
- ett par salladslökar
- lite neutral olja att steka med
- 500 gram krossade tomater
- ett par nävar oliver
- zest och lite juice från ekologisk citron
- små burratas (50 gram/portion)
- färsk basilika
- Förbered: Hacka vitlök och chili. Skär aubergine i små tärningar. Skiva salladslök.
- Fräs aubergine mjuk med lite olja i en större stekpanna. Rör ner all lök och chili. Fräs mjukt och koka ihop ett par minuter.
- Rör ner tomaterna. Kläm över lite citron. Salta och peppra. Rör ner oliver.
- Under tiden – koka gnocchis.
- Blanda ner gnocchi i den varma såsen. Lägg på burratas. Strö över citronzest och basilika.