14-års-brunch

Det riggas inga barnkalas längre hemma hos oss. Tjejerna planerar och fixar själva kring vad de vill göra med vänner. Yngsta fyllde 14 häromveckan och riggade en mysig helgbrunch med visst  galentine-tema.

Galentines-brunch

När kompisarna kom:

  • rosa lemonad serverat i glas med sockerkant
  • chokladdoppade jordgubbar

Första serveringen:

  • skivad baguette med mozzarella, tomat och basilika
  • mini-croissanter med ost och skinka – recept här
  • rosa smoothies

Andra serveringen:

  • en GIGANTISK skärbräda fylld med skivad frukt (mango/apelsin/kivi/jordgubbar/ananas/vindruvor), ost (Babybel), toppat med favoritgodis (bubs och dadlar med vattenmelon).

Teneriffa: glutenfri middag på Cielo y Mar

Cielo y Mar var ett nytt oprövat kort när vi var tillbaka till Los Gigantes. 100% glutenfritt, lång fisk-och-skaldjurs-meny och fin utsikt över havet. Bra stopp om man vill ha variation på just glutenfritt eftersom de lagar en hel del panerat och friterat. Något som i vanliga fall brukar vara en no-go-zone. Vårt misstag den här kvällen var att beställa för mycket mat eftersom portionerna är stora. Boka ev bord om du vill äta här kvällstid. Bra stopp.

Bästa Hantverket

Firade en milstolpe i livet med maken med att äta nästan halva menyn på Hantverket. Blir alltid så glad av att äta just här.

I vanliga ordning spann maken som en katt över förrätten med struva, anklever, plommon och parmesan. Och som vanligt pratade vi om att vi borde göra tutull och slarvsylta hemma. Och om varför vi aldrig vart här på LUS. Ja det är mycket som repeterar sig när vi är där.

En av de restauranger där jag måste ha en efterrätt. Den här gången blev det friterad donut med kardemummaglass och mandlar. Nu behöver jag inte fundera på att äta en semla den här säongen, för allt annat blir bara en blek insats efter denna happening. Wow.

Veckan som gick

Måndag: Började veckan med en vegofavorit: Shakshouka med belugalinser och salladsost. Bröd.

Tisdag: Mer vego – en sötpotatiscurry från frysen. Grönsaksris.

Onsdag: En chili con carne från från frysen. Plus sötpotatis-fries i Airfryern. Gräddfil, jalapenos och riven ost.

Torsdag: Äldsta kokade ihop en bolognese. Med spagetti och riven parmesan.

Fredag: Steak&chips-tema. Ugnsbakade tomater.

Lördag: nytt långkok på chili. Helt klart vår vintermat. Ett par lådor åkte in i frysen. Nachos som tillbehör.

Söndag: en ugnsplåt med kyckling, oliver, citron. grönsaker och potatis. Med god marginal vår mest lagade kycklingrätt. Kladdkakemuffins.

 

Bar Schiacciate

Jag och minsta knep varsin matig macka här för lördagslunch. Snabbt sammanfattat: bara bra grejer. En halv macka räcker gott och väl för snabb lunch.

Vi hamnade på den som ligger lite gömt typ vid Hötorget. Kanske att vi bestämde oss för att vi borde komma tillbaka och äta oss igenom hela menyn?  Inget glutenfritt bröd på menyn – just nu –  men kanske kommer?