Göteborg: middag på Faccia Grassa
Det var bara guldkorn när vi åt oss runt i Göteborg. En kväll åt vi hela menyn på Faccia Grassa med vänner. Det tycker jag fler ska jag göra. En ravioleria med bara goda grejer. Alla tallrikar vara lika bra.






Det var bara guldkorn när vi åt oss runt i Göteborg. En kväll åt vi hela menyn på Faccia Grassa med vänner. Det tycker jag fler ska jag göra. En ravioleria med bara goda grejer. Alla tallrikar vara lika bra.
Hittade tillbaka hit sju år senare. Gillar fortfarande. Bland annat en halv råbiff och en liten hummersoppa. Även maken slog knut på sig själv för att äta så många goda saker som möjligt. Plus att han inte kunde sluta kommentera att det är heltäckningsmatta i hela restaurangen. Ja så gamla är vi nu. Bra kväll.
Inspo rakt upp och ner från bästa Matrepubliken som nämner thaicos nu och då i sina veckosummeringar. Googlade och thaicos verkar i högsta grad Göteborgskt? Jag preppade ett kilo färs. Perfekt att ha redo i kylskåpet. Typ att toppa nudlar med. På grund av alltid någon hungrig här.
En monteringskiss.
FÄRS
SALLAD
Googlade på Göteborgs bästa räkmacka och hamnade på Fiskbar17 på Magasinsgatan. Gissar på tur när vi knep två platser för lördaglunch?
Den är bra! Halv räcker för mig. Bra monteringsupplägg. Smörstekt brioche. Ett lager äggröra. Ett salladsblad. Räkorna. Kaviar. Citron. Dill. Ja vi röstade för full poäng.
Måndag: Broccolisoppa. Som även blev hemmalunch ett par dagar.
Tisdag: Grillade en hel kyckling. Plus klyftor med sötpotatis i ugnen. Kålslaw. Skafferiets alla chilisåser.
Onsdag: Grillade tre sorters färsk korv. Ny kålslaw. En stor sötpotatishummus.
Torsdag: Kycklingkebabs, dvs kycklingfärs med kryddor på grillspett. Gårdagens sötpotatishummus. Tahinisås. Sallad ungefär nästan som en shrirazi. Pitabröd.
Fredag: Tema tagliata.
Lördag: hämtpizza.
Söndag: långkokt kalvlägg med thaikryddor. Jasminris. Wokade grönsaker med chili. Koriandersås. Veckans bästa middag.