Glutenfria tips #10

Sällan man hittar något matigt glutenfritt på Starbucks, men noterade laxmackor inplastade helt plötsligt på Hamngatan. Dock inget glutenfritt bakverk i sikte.

Mer span – saffranssnäckor i frysen på Hemköp – någon åt upp en påse på två dagar. Full poäng. Verkar dock redan slut i alla butiker.

SJ och den tråkiga prissättningen. Znark. Notera även det trasiga brödet. Hade tur nog back -up av en kesoburk från Pressbyrån i vanlig ordning.

Inventerat lite på Göteborgs glutenfria bageri. De bakar bland annat croissanter och bagels. Värt en promenad dit.

Koh Chang: middag på Mango tree

Några korta inlägg om vart vi åt flest gånger på Koh ChangMango Tree var helt klart resans bästa middagar. Nära vårt hotell. Ligger inte alls vid stranden utan uppe vid vägen som går söderut på ön. De snittade betyget 4,9 av 283 reviews på Google Maps vilket väckte vår nyfikenhet. Det är så BRA. Jag vet inte vilka superlativ jag ska överdriva med. För det är så otroligt bra mat. Och gullig familj som driver restaurangen.

Enkelt att diskutera glutenfritt. Tredje kvällen kom ägaren ut redan när vi kom och förklarade för servitören vad min dotter med celiaki kunde äta säkert. Det var otroligt skönt. Det blir lätt annars att man väljer ångad fisk med ris för att vara säker på att det inte blir fel.

📌 13/11/4 Koh Chang District.

Ugnsbakade plommon till gröt

Här är förra veckans frukost. Bakade plommon i ugnen med lite kryddor. 

Har sen toppat det på gröt senaste veckan. Gör detta.

Ugnsbakade plommon

En receptskiss.

  • Klyfta färska plommon och lägg i en ugnsform.
  • Strö över lite grovmalen kardemumma, lite vaniljpulver och farinsocker. Typ lagom?
  • Bakas i ugnen på ca 150 grader drygt en kvart. 

Serveras ljumma på gröt tillsammans med valnötter, hasselnötter, kokosflakes och torkade aprikoser.