Veckan som gick

 

Mitt-i-veckan-lunch på Freya-söder

Måndag: Tillfälligt sommar igen, maken och jag pep till bistron och åt räksallad.

Tisdag: Restfest från frysen. Fisksoppa för min del.

Onsdag: Fortsatt restfest i frysen. Jag fyndade en glömd kycklingpasta.

Torsdag: Bakad potatis + tonfiskröra med soltorkade tomater och kapris.

Fredag: färsk ravioli med hemkokt tomatsås, och blandade toppings.

Lördag: pizza! För min del en vit variant med skivad kokt potatis, röd lök, västerbottenost, gula kantareller och tärnad oxkind..

Söndag: Osso buco med gremolata och saffransrisotto.

Brunch på Tunnlandet

Upprepar mig ibland om vissa saker. Som tex att vi gillar Tunnlandet i källaren på en lägenhetsgata vid Brommaplan. Hade en bra brunch häromveckan. 

Kallrökt lax, äggsallad, unagisås och furikake. Glutenfritt bröd i stället för brioche.
Pankofriterad kyckling, våffla, vitkål, apelsin-gochujangsås vårlök och furikake.
Friterad kyckling, stekt ägg, gurka, picklad chili, vitkål, majonnäs, katsusås och briochebröd.

Glutenfria tips #9

Lite nytt igen. Hittar allt mer variationer på bra glutenfri pasta. ALLT är som välkommet! En bra sak är att många matbutiker tar in Zeta på hyllorna. 

Även kakhyllan har lite uppdateringar  från Zeta. Finns som en gräns hur mycket maränger och Semper-pepparkakor man mäktar med? Välkommen in i matchen, mandelskorporna.

Provade hemleverans av glutenfritt bröd från Gullegården via Morgonexpressen. Helt ofattbar LYX att hitta detta i brevlådan klockan fem på morgonen. Vet inte inte om det finns att beställa varje vecka, men vilken oväntad grej ändå.

Och  har hittat glutenfria salta pinnar på ICA!  Woop!

Plus ett praktiskt tips. Minos glutenfria sortiment – som också har bra glutenfri pasta – är enkelt att beställa hem via MEDS. Fraktfritt hem om man passerar typ 450:-. Lite stökigt dock att de glutenfria pastaförpackningarna alldeles för mycket liknar de med gluten. Man kan önska att de hade tydligare skillnad så att man inte tar fel i skafferiet.

 

Veckan som gick

Svart kaffe på bästa mackstället.

Måndag: Vego! Broccolisoppa. Varianten utan grädde men mixade ner vita bönor istället. Smulade ner blåmögelost i vitlöksbaguetter innan de åkte in i ugnen. HUR bra?

Tisdag:  Färsbiffar (som kommer refereras till – de som fick för mycket chili flakes), rostade grönsaker med kikärtor i ugnen. Någon slags röd sås med harissa. Otroligt gott, kan bli en ny vecko-grej?

Onsdag: Vego! Shakshouka med bladspenat. Bra rester till hemmalunch.

Torsdag: Vego! pasta med långkokt tomatsås och mozzarella. Hemmaplockad ruccola.

Fredag: Sommaren kom tillbaka – grillade kött och lammkorv. Kålsallad. Plus sommarens potatissallad med kokt ägg och curry.

Lördag: Hamburgare. Dubbel-smash med bacon och väddöost.

Söndag: Porchetta. En plåt med potatis och grönsaker. Ruccola med riven parmesan.