Upprepar mig ibland om vissa saker. Som tex att vi gillar Tunnlandet i källaren på en lägenhetsgata vid Brommaplan. Hade en bra brunch häromveckan.
Kallrökt lax, äggsallad, unagisås och furikake. Glutenfritt bröd i stället för brioche.Pankofriterad kyckling, våffla, vitkål, apelsin-gochujangsås vårlök och furikake.Friterad kyckling, stekt ägg, gurka, picklad chili, vitkål, majonnäs, katsusås och briochebröd.
Lite nytt igen. Hittar allt mer variationer på bra glutenfri pasta. ALLT är som välkommet! En bra sak är att många matbutiker tar in Zeta på hyllorna.
Även kakhyllan har lite uppdateringar från Zeta. Finns som en gräns hur mycket maränger och Semper-pepparkakor man mäktar med? Välkommen in i matchen, mandelskorporna.
Provade hemleverans av glutenfritt bröd från Gullegården via Morgonexpressen. Helt ofattbar LYX att hitta detta i brevlådan klockan fem på morgonen. Vet inte inte om det finns att beställa varje vecka, men vilken oväntad grej ändå.
Och har hittat glutenfria salta pinnar på ICA! Woop!
Plus ett praktiskt tips. Minos glutenfria sortiment – som också har bra glutenfri pasta – är enkelt att beställa hem via MEDS. Fraktfritt hem om man passerar typ 450:-. Lite stökigt dock att de glutenfria pastaförpackningarna alldeles för mycket liknar de med gluten. Man kan önska att de hade tydligare skillnad så att man inte tar fel i skafferiet.
Måndag: Vego! Broccolisoppa. Varianten utan grädde men mixade ner vita bönor istället. Smulade ner blåmögelost i vitlöksbaguetter innan de åkte in i ugnen. HUR bra?
Tisdag: Färsbiffar (som kommer refereras till – de som fick för mycket chili flakes), rostade grönsaker med kikärtor i ugnen. Någon slags röd sås med harissa. Otroligt gott, kan bli en ny vecko-grej?