Veckan som gick

 

 Måndag: Potatissoppa.

Tisdag:  Salciccias och varm bönsallad.

Onsdag: Bakad potatis med tillbehör.

Torsdag: Inte riktigt kåldolmar, men kanske sauer kraut rolls? Plus potatis, gräddsås och  grönsaker.

Fredag: Hamburgare enligt två gånger nittio-modellen. Med bacon och Väddö-ost-.

Lördag: Gratinerad nachotallrik i olika varianter.

Söndag: outröttligen lagar Maken Sunday roast: denna gång upplägget med rostbiff med pepparrot. Plus en Brillat-Savarin efter maten.

Spanien: Långlunch på Mandela i Oliva

Det var inte mycket som gick enligt plan den där veckan vi bilade efter spanska östkusten. Men några guldkorn var det såklart. På promenadavstånd till KikoPark i Oliva (som vi parkerade upp vid två nätter) hittade vi till härliga Mandala. Just den dagen var det varken regn eller kaos.  Maten var så bra! Glutenfria beställningar fixades utan krångel.

Trots allt drama med översvämningar så tänker jag att jag gärna bilar i Spanien igen, parkerar upp på KikoPark och tar promenaden tillbaka till Mandala för långlunch. Liten mental målbild att fundera på för framtiden.

 

Middag på Nour

Nour som sagt. Magiskt på alla sätt som en middagsupplevelse kan vara magisk. Jamen hjälp vad bra.

Mer med  med Sayan Isaksson:

  • 2012 (!) åt vi sushi på Råkultur för att fira att radhuset var sålt.
  • 2016 åt vi avsmakningsmenyn på Esperanto när maken fyllde jämnt.
  • Sen gillar vi alltid Nû på K25. Ser nu att jag inte haft ett inlägg om det, tror vi har ätit allt på den menyn. Senast i söndags – oups – delade vi deras koreanska tacos med fläskkarré.

Fyllda croissanter

Det är den här tiden på året när barnens födelsedagar har rasslat förbi. Minsta – numer fjorton – fixade en härlig söndagsbrunch för sina vänner, medan maken och jag tog sikte på en lång hundpromenad. Hon gjorde en massa goda grejer. Bland annat dessa. Åh det här borde vi göra oftare!

Fyllda croissanter

  • ICA har mini-croissanter 8-pack som gräddas i ugnen precis innan servering. 
  • Efter några minuter i ugnen är det bara att skiva upp med en vass kniv och fylla dem med valfri skinka och ost.  

 

Veckan som gick

Snacks hos Astrids.

Årets första ute-räkmacka.

När man väljer vin på Omnipollos.

Koreanska tacos på Nü.

Måndag: Vego. Sötpotatiscurry med lime. Ris.

Tisdag: Söndagens fantastiska  kalvlägg blev en ragu. Hemtrillade gnocchis. Riven mozzarella.  Semlor från Malvas.

Onsdag: Någon hade födelsedagsmiddag med vänner. Maken och jag höll oss undan och åt på Astrids. Det är så bra där!

Torsdag: Trött dag. Köpte färdig ärtsoppa. Med senap. Och knäckemacka. Faktiskt en värdig nödraket ibland.

Fredag: Maken och jag var med vänner och åt burgare mm på Omnipollos kyrka. Barnen hemma köpte sushi.

Lördag: Quesadilla med svarta bönor, sötpotatis och chorizosmulor.

Söndag: Fisksoppa med saffran. Vitlöksbröd.