Marsipanbåten
Det skrivs en del om choklad här i matbloggen men för omväxlings skull uppdaterar jag lite om marsipan. I morgon öppnar Marsipanbåten nere vid Nybroplan. Jag återkommer i veckan när jag har varit där och inspekterat!
Det skrivs en del om choklad här i matbloggen men för omväxlings skull uppdaterar jag lite om marsipan. I morgon öppnar Marsipanbåten nere vid Nybroplan. Jag återkommer i veckan när jag har varit där och inspekterat!
Sedan jag blev av med tonfisksoskulden tillsammans med Elin och Maria i september har jag lagat tonfisk flera gånger, men inte provat någon ny variant (dels för att kombinationen i premiärreceptet är så lyckad och dels för att det är så enkelt!). Men, så för en vecka sedan var jag modig och testade ett annat recept (som vi hittade i vår “leta-tonfisk-recept-orgie” inför matlagningskvällen i september, men som föll bort i gallringen). Väldigt enkelt och enormt gott!
För fyra personer behövs:
4 bitar tonfisk (enligt min mening behövs bara drygt 100 g/person eftersom fisken är väldigt mättande)
200 g nudlar med lång koktid
1 st tärnad chili
2 dl pumpafrön
1 st tärnad paprika
4 st urkärnade och tärnade tomater
2 st pressade limefrukter
1 dl olivolja
3 msk sötningsmedel i pulverform (jag använde vanligt strösocker och lät salsan stå ett tag så sockret hann lösas upp)
2 st hackade rödlökar
2 st tärnade avokados
1 pkt fryst sparris
Gör så här:
Tärna och blanda ihop ingredienserna till salsan. Koka nudlarna. Stek tonfisken på högsta värme under kort tid, den skall vara rosa i mitten, då är den som godast. Blanda nudlarna och salsan och smaka av med salt och peppar.
Det här hade jag missat fram tills nu: mjölk på tetra med antingen Vanilj eller Kardemumma. Jag trodde inte att det skulle vara någon större succé med det är det visst enligt ryktet. Jag antar att det är samma sak som att ha mjölk i kaffet och sedan strö över kardemumma eller vanilj ovanpå. Fast det är väl för enkelt antar jag.
För ungefär en månad sedan tipsade Elin om att man kunde få första numret av Journal Chocolat gratis genom att anmäla sig på tidningens sajt. Jag kunde så klart inte låta bli och idag damp premiärnumret ner i brevlådan. Vilken liten och tanig tidskrift. Jag skulle snarare kalla den broschyr än tidning. Ett prenumerationserbjudande (helårsprenumeration för 149 kr – men det ges bara ut två nummer under 2005!) medföljde tidningen och det utlovades en tjockare och mer välfylld tidning till nästa nummer som kommer i mars 2005. Nja, jag vill se prov på den där “riktiga” tidningen!
Tänkte tipsa om några prisvärda viner som vi brukar ha hemma, alla under sjuttio kronor.
2003 Douglas Green Pinotage
12670 El Coto Crianza
22377 Mezzacorona Teroldego Rotaliano
32367 Canaletto Primitivo
32401 Promessa Rosso Salento
Fyll gärna på med dina favoriter genom att kommentera!